God mat på 2 bluss

"Sopp Risotto" (2 personer)

3 dl. ris
1 veldig fint hakket løk
2 fedd hvitløk
Sopp (så mye du vil ha, for eksempel: tørkede kantareller)
6 dl. grønnsaksbuljong
1/2 dl. hvitvin og et glass til kokken
(kan erstattes med 2ss hvitvinseddik)
50 gr. parmesan

Stek løken og hvitløken i olje til den blir blank. Tilsett risen og stek den litt til den blir gjennomsiktig, hell deretter i hvitvin og la koke inn. Trikset med å lage en god risotto er å ikke forlate gryten når man er i gang. Akkurat som en kvinne krever den din fulle oppmerksomhet og er fin til å dele et glass vin med.

Ha grønnsaksbuljongen i et litermål ved siden av gryten og litt etter litt tilsetter du til løken og risen. La væsken koke nesten inn mellom hver gang. Når risen er gjennomkokt tilsetter du soppen i gryten og blander med risen. Hvis du bruker fersk sopp er det beste å steke den først og legge den til side mens du bruker den samme gryten til å lage risottoen. Hvis du bruker tørkede kantareller kan det være en fordel å la dem ligge i grønnsaksbuljonen og smaksette den.

Rett før servering blander du inn parmasanen.

**********

"Bacalao i trykkoker" (4 personer)


800 gr klippfisk (husk å vanne den ut i minst 12 timer)
1 kg poteter
2 - 3 store røde paprika
3 store løk
5 fedd hvitløk
2 purreløk
2 gulrøtter              
12 sjampinjong
2 chili
2 glass tomatpurrè
2 bx skållede tomater
Olivenolje
Pepper
(event. salt)

Er du så heldig å få tak i fersk basilikum, er det selvsagt best. Tørket basilikum duger det også ;-)

Oppskriften er ganske grei videre : Alt skal hakkes opp i passelig biter. Legg alt lagvis i trykkokeren med tomatpurre og skållede tomater/inkl. tomatsaften mellom lagene. Bruker du purre i bacalaoen, trenger du ikke noe særlig væske/vann i tillegg, ellers ville jeg spandert 2 dl. vann.

Når bacaloen er på kok og trykket har bygget seg opp, slår du nærmest av gassen, og lar bacalaoen lage seg selv i trykkokeren! Skru opp og aller helst ned, gassen med jevne mellomrom.

I kokeperioden, ca 40 minutter, har du fin anledning til å ta deg en kokkevin sammen med gjestene dine også :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar